Mal grønnere med kalkmaling

Kalkmaling fra Nordic Chic® maler verden lidt grønnere!

Se vores EU Blomstmærke her 18-09-11 Eco Label Nordic Chic

Kalkmaling fra Nordic Chic® (Nordic Chic FurniturePaint) er miljømærket kalkmaling. Vi er også medlem af foreningen In.ve.Na (International Association of Manufacturers of Natural Building Materials), som er en sammenslutning af firmaer, der alle er enige om at deklarere alt indhold i produkterne. Vi støtter derved også forskning i bedre naturlige byggematerialer og produkter.

Nordic Chic® kom til verden fordi jeg gerne ville finde et miljøvenligt alternativ indenfor kalkmaling verden. Jeg ville producere et produkt, som er lidt nemmere at bruge, selvom du har astma og allergier. Jeg oplever, at flere får hovedpine og vejrtræknings besvær ved at bruge andre mærker og det er meget vigtigt, at du kan holde ud at arbejde med kalkmalingen – uden at du oplever gener. Mange af os, maler jo hjemme i stuen.


Møbel maling

  Nordic Chic® møbel og  interieur-maling, er  EU-Blomstmærket.  

  • Den er absolut lugtfri (ingen VOC) og en drøm at male med.
  • Den er tyk og cremet, med mulighed for at fortynde med vand.
  • Den er baseret på kalk og mineraler
  • Den hæfter på stort set alt, lige fra metal, til træ og plastic mm. 
  • Den lever op til EN: 71-3 certificeret, hvilket betyder at den kan bruges på børnemøbler og legetøj. 
  • Den kræver ikke det store forarbejde, bare sørg for at overfladen er ren og tør og at der ikke sidder flager af gammel maling.
  • Kalkmaling tørrer hurtigt og hvis det ikke går hurtigt nok, kan du altid bruge en hårtørrer.

  Hvad er kalkmaling?

  Kalkmaling er blandt meget andet sammensat af ler, mineraler og kalk. Det er denne form for kalkmaling der udmærker sig ved, at den tørrer meget hurtigt. Den er også meget tyktflydende og dækker derfor meget hurtigt og nivellerer sig selv på det emne du maler. Kalkmalingen hæfter også på stort set alt. Du kan nemt male med kalkmaling på plastic, metal, træ, finér, keramik, vægge og stof. Ja, faktisk alt hvad kalkmaling kræver er som regel en ren tør overflade, uden løse partikler af gammel maling.

  Nogle gange er det nødvendigt at bruge en spærre/grunder. Det kan især være hvis du skal male hvor der har været olieret eller bejdset. Så har kalkmalingen svært ved dække helt. Kalkmaling tørrer hurtigt. Ved optimal luftfugtighed og varme vil den tørre på bare 20 minutter. Hvis ikke det går hurtigt nok, kan du bruge en hårtørrer på moderat varme til at blæse det tørt med. Det betyder at du kan male en kommode på en dag og tage den i brug samme dag.

  Kalkmaling til møbler

  Hvis du kan lide at genbruge gamle møbler og give dem et nyt og mere tidssvarende udtryk eller farve – så er kalkmaling eller chalkpaint som det også kaldes, lige noget for dig. Malingen er skabt til alle der ikke har tid og tålmodighed til de store forberedelser inden der kan males. Kalkmaling har taget kvinder i hele verden med storm (og det siger jeg kun fordi mændene er mere skeptiske og de vil gerne tilbringe timer med at slibe og grunde før de overhovedet begynder at komme i gang med at male). Min mand er også blevet overbevist nu – efter at have set mig male massevis af møbler med flotte effekter. Jeg har også malet lampeskærme, gulve og vægge og meget andet med kalkmaling.

  Kalkmaling til IKEA-møbler

  Men det er ikke kun gamle møbler, du kan male med kalkmaling. Jeg kender flere der har malet hele køkkenet i stedet for at udskifte skabene. Der er også rigtig mange IKEA-møbler, der kan gøres til noget helt unikt ved bare at male med lidt kalkmaling. Efter malingen kan du pynte med et par anderledes beslag. På det sociale medie Pinterest findes der massevis af ideer til IKEA-forvandlinger med kalkmaling.

  Kemikalier i kalkmaling

  Nordic Chic®’s kalkmaling har altid en indholdsfortegnelse på dåsen med alt hvad den indeholder. Kalkmalingen indeholder IKKE opløsningsmidler, akrylater, fungicider eller copolymers. Nordic Chic® kalkmaling har heller ingen VOC (Volatile Organic Compound).

  Du kan nemt fortynde malingen med rent vand og alt værktøj rengøres med mild sæbe og vand. Ligesom almindelig maling, skal du helst hælde det maling du skal bruge over i en skål eller lignende og undgå at dyppe penslen i bøtten. I det øjeblik du dypper penslen i bøtten starter du en forurening og det betyder at kalkmalingen vil holde sig i kortere tid. Så med mindre du ved at du skal bruge hele malingen så er det bedst at tage lidt fra ad gangen i anden beholder.

  Kalkmaling kan ligesom anden maling, heller ikke tåle frost – den har det bedst ved opbevaring ved 6-10 grader, så du kan sagtens lade den stå i en frostfri kælder eller skur, så holder den sig længere. Hvis du har brug for at fortynde din kalkmaling med vand, så gør det også lidt ad gangen i en separat beholder – hvis den er blevet for tynd kan du lade den stå uden at være tildækket, så vil noget af vandet langsomt fordampe og malingen bliver tykkere igen.

  Outdoor and more

   Lav små kunstværker med kalkmaling

   Når du bruger kalkmaling på for eksempel et møbel er der mulighed for at lave et individuelt kunstnerisk udtryk. Du kan arbejde med flere farver – vådt i vådt. Du kan også slibe til et shabby chic udtryk og du kan lave ombre. Det er kun fantasien der sætter grænser. Hvis du skal dekorere på møbler og vægge – så kan du også gøre det med kalkmaling og her vil du formentlig bruge stencils, som er en slags skabelon udskåret i kraftigt plastik, så den kan rengøres efterfølgende med vand og sæbe.

   Mal på stof

   Skal du male på stof, så skal kalkmalingen fortyndes med vand – i forholdet ca. 1:5. Du bliver nødt til at påføre mange tynde lag og det skal være helt tørt mellem påføringerne. Når stoffet er mættet og du har fået den farve du gerne vil have – så kan du vokse med klar voks, hvi du vil have det. Det vil give en en mere læderagtig overflade. Vær dog opmærksom på, at hvis der er tale om meget bløde puder, så vil malingen krakkelere henad vejen – men det kan jo også være populært, det er i hvert fald et mere rustikt look. Hvis du bruger farvet voks skal du altid forsegle kalkmalingen til sidst med klar voks. Ellers risikerer du at farven i voksen smitter af når du sætter dig i møblet.

   Væg maling

    Voks og kalkmaling

    Sammen med kalkmaling skal du bruge enten voks eller topcoat. I webshoppen kan du se vores sortiment af voks. Både som gennemsigtig voks og med tre farvede udgaver i sort, grå og rustic. Voks fra Nordic Chic er lavet på rene naturingredienser: Herunder bi-voks, carnauba-voks, candelilla-voks, ceresin-voks og isoparaffin. Voks fra vores webshop har ingen dårlige lugte af kemikalier og så er den fuldstændig fri for terpentin. Og konsistensen er fantastisk. Ligesom håndcreme.

    Brug for eksempel en Nordic Chic voksbørste til at påføre den med, så kan du komme ind i alle kringelkroge – og du sørger for at behandle al kalkmalingen. Voksen fås i en 400 ml metaldåse og den kan enten efterlades som den er når den er tør eller du kan polere den op så den bliver helt glat og blank. Nordic Chic Topcoat er en silkemat lak som du kan bruge hvor der kræves lidt mere beskyttelse eller brug for våd rengøring. Det kan være en rigtig god idé på køkkenskabe og bordplader, børnemøbler og meget mere.

    EU-Blomstmærket kalkmaling fra Nordic Chic

    Nordic Chic® kalkmaling lever op til EN 71:3, hvilket betyder at kalkmalingen også egner sig til brug på børne møbler og legetøj, så du kan være god ved både børnene, miljøet og dig selv.
    Når du maler med kalkmaling er det som regel en god idé, at bruge tykke pensler af naturhår. De laver et flot spor så du rigtig kan lege med effekter med farvet voks. Eller du kan tørbørste med en anden farve over den første farve. Det giver et rustikt håndmalet udtryk, hvilket er meget smukt. Hvis du gerne vil have et mere glat look så skal du bruge flade pensler til din kalkmaling. Gerne med kunsthår. Til stencilering bruges små kraftige naturhårsbørster som er korte og stive. Nordic Chic® har naturligvis børster og pensler til alle former for maling med kalkmaling.

     

    Kalkmaling er bedre for indeklimaet

    Hvis du gerne vil male på vægge med kalkmaling, anbefaler jeg at du bruger min nye vægmaling Nordic Chic® WALL.  Kalkmaling ånder og optager og afgiver fugt alt efter temperatur og luftfugtighed i rummet. Det ekstra gode er også, at kalkmalingen samtidigt neutraliserer dårlige lugte, så du kan skabe et bedre indeklima med kalkmaling på væggene eller loftet.


    Pensler

     Nye farver

     I skrivende stund (november 2019) findes der 48 fantastiske farver i Nordic Chic®’s kalkmaling. Der er både de bløde og støvede – og de mere stærke og larmende farver. Du kan male eksotisk eller klassisk alt efter temperament og behov. Og det gode er, at der kan skabes nye farver – alle farver kan blandes individuelt og på den måde kan du lave nye nuancer og farver til netop din kalkmaling.

     Find en workshop

     Hvis du får mulighed for det, så tag på en workshop. Særligt, hvis du er nybegynder i kalkmaling. Det kan føles grænseoverskridende at stå med en gammel mørkebrun kommode og ikke helt føle sig tryg ved at gå i gang med at male. På mange forskellige workshops er der mulighed for at lære og selvfølgelig også at spørge til råds om kalkmaling. Samtidigt får du mulighed for at mødes med at andre kreative personer der også gerne vil forvandle noget – ved hjælp af kalkmaling. Ofte udbydes der workshops i både grundelementerne samt videregående teknikker indenfor kalkmaling.

     Hvor køber du Nordic Chic®?

     I dag kan du købe Nordic Chic® kalkmaling i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Frankrig, USA, Tyskland, Grækenland, Tjekkiet, Slovakiet, Polen, Estland og Spanien, hos over 100 forhandlere. Forhandlerne er enten livsstils butikker, farvehandlere eller genbrugsbutikker – og hos nogle kan du deltage i workshops og blive klogere på hvad kalkmaling går ud på.
     Udover at være leverandør af en af verdens bedste kalkmalinger så har Nordic Chic® også distributionsrettighederne i Skandinavien, Tyskland, Holland, Ungarn og Italien til alle produkterne fra Artisan Enhancements. Artisan Enhancements er et stort amerikansk firma som producerer produkter til brug sammen med kalkmaling. Disse produkter er alle miljøvenlige og falder i god tråd med Nordic Chic® kalkmaling.
     Ligesom så meget andet i dag handler det om miljø, om at tage et valg og deltage i kampen – med Nordic Chic® kalkmaling på penslen, har du bevidst valgt at være med til at beskytte miljøet for dig og dine.


     Workshop

      Log ind

      Mistet din adgangskode?

      gdpr-image
      Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge denne hjemmeside accepterer du vores Databeskyttelsespolitik.
      Læs mere